Certifierad Nordisk E-handel
Prisgaranti Nöjdhetsgaranti
2-3 Dagars leverans (lager varor)
Fri frakt (Vid order över 4000:-)

Visar alla 4 resultat

Rensa Filter

FILTRERA PÅ PRIS :

Lägsta
Högsta

PÅ FäRG :


PÅ STORLEK :

10x10

PÅ LÄMPAR SIG TILL :

Vägg

PÅ YTA :

Blank
Matt

PÅ GOLVVÄRME :

Nej

PÅ FROSTSÄKER :

Nej
 • + Extra 25% rabatt
  45%

  Kakel Metro Vit Blank 10X10

  899 kr 499 kr Just Nu: 374 kr/m²
  Handla för mer än 4000 kr och få 25% rabatt
  Du har dagar kvar.
 • + Extra 25% rabatt
  47%

  Kakel Metro Vit Matt 10X10

  649 kr 349 kr Just Nu: 262 kr/m²
  Handla för mer än 4000 kr och få 25% rabatt
  Du har dagar kvar.
 • + Extra 25% rabatt
  43%

  Kakel Metro Svart Blank 10X10

  699 kr 399 kr Just Nu: 299 kr/m²
  Handla för mer än 4000 kr och få 25% rabatt
  Du har dagar kvar.
 • Formatet 10×10 cm är ett bra alternativ att använda för exempelvis mindre ytor. Ytor som det inte får plats stora format som 30×30 eller 60×60 cm. Formatet kakel 10×10 cm är mycket användbart och vanligt att bruka i badrummet eller gästtoaletten. Det är också vanligt förekommande i köket ovanför diskbänken och mellan skåpluckorna.

  Att tänka på innan du renoverar

  Ska du renovera om i ett rum som är väl belyst med många starka ljuskällor? Då finns det en fördel med att använda matt kakel. Den matta ytan ”suger” nämligen upp och dämpar ljuset till en sådan grad att den inte återspeglas för starkt och istället ger ett mer behagligt utseende att se på.

  När du väljer det kakel 10×10 som du vill ha, då kommer du förmodligen även märka att den antingen har raka, rektifierade kanter eller runda kanter. Det finns fördelar med båda två alternativen.

  Kakel 10×10 cm med raka, även kallat rektifierade, kanter har slipats eller beskurits till en väldigt precis och exakt storlek. Eftersom beskärningen eller slipningen endast görs mot plattans kanter så påverkar det endast storleken och inte tjockleken. Det kallas även att plattan har kantbehandlats. En rektifierad platta har den fördelen att fogbredden kan vara så smal att den blir näst intill osynlig. Om du väljer en fog med en färg som matchar plattan så bidrar det till att fogen blir mer osynlig. Om du istället vill att fogen ska synas och bidra till utseendet och det vackra resultatet så rekommenderar vi istället att du väljer ett kakel 10×10 cm med runda kanter som inte är rektifierad.

  [Läs Mer]

  Användningsområden

  • Inomhus
  • Väggar

  Historia

  Kakel 10×10 cm med blank yta har genom stora delar av historien förknippats med lyx, elegans och glamour. Det finns inte bara rent utseendemässiga orsaker till det, utan även praktiska. Det har hela tiden utvecklats nya tekniker och tillvägagångssätt vid tillverkning av kakel och klinker. Förut kunde man i stort sett inte använda matta plattor i våtutrymmen. Det berodde på att den sög åt sig för mycket fukt på grund av att porerna inte var slutna. När man färdigställde och tillverkade den blanka plattan så slöts porerna till i processen som man skapade den där fina blanka ytan. Därför kunde den utan vidare problem användas i våtutrymmen.

  Numera har man sedan lång tid tillbaka utvecklat tillverkningsprocessen så att det hör till vanligheten att även matta plattor har slutna porer och kan användas i våtutrymmen.

  [Kollaps]

 • + Extra 25% rabatt
  43%

  Kakel Metro Svart Matt 10X10

  699 kr 399 kr Just Nu: 299 kr/m²
  Handla för mer än 4000 kr och få 25% rabatt
  Du har dagar kvar.

När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Top