Chat with us, powered by LiveChat
Certifierad Nordisk E-handel
Prisgaranti Nöjdhetsgaranti
2-3 Dagars leverans (lager varor)
Fri frakt (Vid order över 4000:-)

Visar alla 5 resultat

Rensa Filter

FILTRERA PÅ FäRG :


PÅ STORLEK :

15x15

PÅ LÄMPAR SIG TILL :

Vägg

PÅ YTA :

Blank
Matt

PÅ GOLVVÄRME :

Nej

PÅ FROSTSÄKER :

Nej
 • + Extra 25% rabatt
  45%

  Kakel Vit Blank 15X15

  299 kr 165 kr Just Nu: 124 kr/m²
  Handla för mer än 4000 kr och få 25% rabatt
  Du har dagar kvar.
 • + Extra 25% rabatt
  47%

  Kakel Metro Vit Blank 15X15

  649 kr 349 kr Just Nu: 262 kr/m²
  Handla för mer än 4000 kr och få 25% rabatt
  Du har dagar kvar.
 • 42%
  Kakel Metro Vit Matt 15X15

  Kakel Metro Vit Matt 15X15 Paketpris på 5,85 kvm

  2 395 kr 1 395 kr /st
 • Det finns populära storlekar. Sedan finns det ännu mer populära storlekar. Ett sådant format är kakel 15×15 cm. Historiskt talat så har kakel 15×15 cm varit populärt och vanligt förekommande i de allra flesta hushållen i framförallt badrum och kök. Nu på senare tid när det finns många fler alternativ av storlekar att välja mellan så förekommer även formaten 10×20, 10×30, 20×40 och många fler.

  Stora eller små plattor

  Ska du lägga nytt kakel på väggen i ditt badrum eller kök. Vid stora utrymmen är det vanligt att använda lite större format som exempelvis 30×60 cm. Är det istället mindre ytor så är det bättre med mindre plattor som exempelvis kakel 15×15 cm. Användning av små eller mindre plattor på stora ytor ger en effekt av att rummet känns väldigt stort och att det ser plottrigt ut. Därför är det istället bättre att du använder större format i just ett sådant utrymme. Har du däremot har ett mindre utrymme att täcka i exempelvis hallen eller kanske köket ovanför diskbänken? Då rekommenderar vi att ni väljer ett mindre format som kakel 15×15. Det ger nämligen den motsatta effekten och gör att rummet känns lite större.

  Användningsområde

  • Inomhus
  • Väggar

  [Läs Mer]

  Matt eller blank yta

  Skillnaden mellan ett blankt och ett matt utseende kan vara avgörande. Det finns förd- och nackdelar med båda två beroende på vart du planerar använda dem.

  Matt kakel 15×15 till väggen eller klinker till golvet ger ingen till väldig låg reflektion av ljus. I miljöer där det finns mycket belysning från många ljuskällor kan det bli väldigt mycket reflektion från blanka ytor. Därför är det bättre att ha matt yta i en sådan miljö som reflekterar mjukare än vad en blank yta gör. Men matt yta passar inte överallt. I små utrymmen så kan matta ytor ”suga upp” väldigt mycket ljus och kan kännas rätt påträngande. Har ni istället blanka ytor så bildas istället en ”spegelyta” som även kan ge intrycket av ett större rum.

  Blank yta har tidigare föredragits på grund av att det antingen ansågs vara lyxigt eller av helt praktiska anledningar. Exempelvis blankt kakel 15×15 är ingen porös yta, vilket gör att den är lättare att rengöra och bakterier håller sig borta i högre grad. Förut så har matt klinker undvikits för att porerna inte var stängda vilket resulterade i att den enkelt sög upp fukt. Den nackdelen hör inte längre till vardagen. Nu för tiden har man utvecklat en annan teknik vid tillverkning som skapar mer tåliga klinkerplattor med slutna porer vilket innebär att man kan få fram matta plattor som även är väldigt smutsresistenta, vilket man inte kunde innan. Blankt kakel 15×15 eller plattor i andra format har tidigare även signalerat elegans och lyx, vilket inte nödvändigtvis behöver vara fallet idag tacka vare den tekniken som nämns ovan när det kommer till matta plattor.

  [Kollaps]

 • + Extra 40% rabatt
  48%
  Kakel Grey Patchwork 15X15

  Kakel Grey Patchwork 15X15

  839 kr 439 kr Just Nu: 263 kr/m²
  Du får 40 % rabatt på den här produkten
  Du har dagar kvar.

När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Top