Certifierad Nordisk E-handel
Prisgaranti Nöjdhetsgaranti
2-3 Dagars leverans (lager varor)
Hög Kvalitet Första Sortering

Kakel 25x40 cm

En vacker storlek i en rektangulär form. Kakel 25×40 cm kan med fördel användas på väggen i köket, badrummet, vardagsrummet eller hallen vid entrén. Om du renoverar om och vill ha nya eleganta och stilrena väggar så är exempelvis vitt kakel i formatet 25×40 ett mycket bra val. Det lyfter upp hela rummet vare sig det är i badrummet eller i köket ovanför diskbänken och mellan dina skåpluckor.

Nya väggar i köket eller badrummet?

Planerar ni att renovera om i hallen, badrummet eller kanske i köket? Ett kakel 25×40 cm är ett mycket uppskattat format då det både behövs mindre fog eftersom det är en lite större platta och för att det är enkelt att hålla rent då det bara behövs enkelt rengöringsmedel.

Minimalt med fog

Vill ni använda minimalt med fog och ha så liten fogbredd som möjligt så rekommenderar vi att ni använder plattor med raka kanter, även kallat rektifierade kanter, samt en platta i ett större format. Ju större plattor ni använder, desto mindre fog behöver ni. Är ni istället ute efter att fogen ska bidra till det vackra slutresultatet så är det fritt fram för dig att välja ett kakel 25×40 cm med runda kanter istället.

Användningsområde:

 • Inomhus
 • Väggar

Vilken yta ska du välja?

Skillnaden mellan en blank och en matt yta kan vara skillnaden som bestämmer allt. Det finns fördelar och nackdelar med båda två alternativen beroende på i vilken miljö du använder plattan.

Exempelvis så har ett kakel 25×40 med en matt yta väldigt låg reflektionsnivå i jämförelse med en blank sådan. Om du planerar använda en platta i en miljö där det finns mycket belysning från många olika ljuskällor så kan det lätt bli väldigt mycket reflektion från en blank yta som inte är särskilt behagligt. I ett sådant utrymme är det bättre med en matt yta som är lite ”mjukare”. Med det sagt så finns det områden som passar bättre med blank yta än vad det gör med en matt. Ett sådant område är mindre områden där den matta ytan istället skulle ”suga upp” väldigt mycket ljus. En blank yta skulle istället fungera som en ”spegelyta” som dessutom ger intrycket av ett större rum.

[ Läs mer ]
1-199 SEK
199-399 SEK
399-699 SEK
699+ SEK
Rensa Filter

Visar alla 2 resultat

 • 55%

  Kakel Vit Blank 25X40

  200 kr /m²
 • 61%

  Kakel Vit Matt 25X40

  119 kr /m²

När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Top